top of page
  • Skribentens bildRobin Stenberg

Ultralöpning, bergstoppar, natur och nästa stora utmaning Kullamannen - med Robin Stenberg

En man med många strängar på sin lyra. Vi känner Robin sen länge och är så glada att ni nu också ska få lära känna honom! Vill ni bli inspirerade till mer löpning, rörelse i naturen och galna lopp? Läs vidare!


Så, vem är du och vad kommer du dela med dig av här i bloggen?


Mitt namn är Robin, är 39 år och älskar att vara ute och aktiv i naturen, allra helst med löparskorna på fötterna! Här på GO-DRY bloggen kommer jag dela med mig av mina lopp och löpäventyr framöver. Förhoppningsvis kan jag inspirera till rörelse, naturupplevelser och kanske bidra med lite bra tips och trix för hur dina äventyr blir extra härliga.


Jag och Harry på fjälltur


Hur kom du på att bli ultralöpare?


När jag började med löpning för 10 år sedan hade jag ambitionen att springa snabba tider och min löpning var väldigt prestationsinriktad. Jag märkte dock ganska snart att den ständiga jakten på nya PB’n gjorde mig stressad snarare än den avkopplande effekt jag ville ha av min träning. Så istället för att sluta med löpning som jag älskade tog jag av mig klockan och började fokusera på upplevelsen och den inre resan istället. Att springa på fjället eller i skogen tills benen inte bar längre var verkligen något helt annat! Så föddes min passion för ultra- och äventyrslöpning.

Så. när du inte springer lopp eller är i fjällen, vart springer du då?


För mig handlar löpning som sagt om upplevelsen och att ha kul. Det är lätt att fastna i tanken att äventyr skall vara stora och på häftiga platser, men Sverige har så mycket fina platser och stigar att upptäcka. Bli inte blind för allt det fina som finns hemma! Ett bra tips är att använda sig av någon app som tex topo GPS eller Naturkartan för att hitta ditt äventyr på hemmaplan. Jag brukar ofta ta tåget eller bussen en bit hemifrån för att sy ihop en bra tur tillbaka hem med hjälp av dessa appar, det brukar bli riktigt fint och ibland lite spännande att hitta ”rätt” väg. Att springa från A till B tycker jag tillför lite extra äventyrskänsla jämfört med en rundtur. På sommaren brukar jag vara extra noga med att turen går förbi något ställe där jag kan ta vatten (och gärna en glass om möjligt). Om det inte finns någon bra källa till rent vatten på vägen kan du ta med reningstabletter som finns på apoteket och plocka vatten i naturen.Du springer ju ofta både långt och länge, hur planerar du packning inför dina löpturer?


För att ditt löpäventyr ska bli så härligt som möjligt är en bra löparryggsäck ett måste. Problemet med de flesta ryggsäckar är att de inte är vattentäta och därför blir det du tar med dig lätt blött, om inte av regn så utav svett. Att ha torra kläder att ta på när jag vill stanna upp och njuta lite av naturen eller i värsta fall skulle skada mig när jag är långt hemifrån är för mig en viktig trygghet. GO-DRY passar perfekt i min löparrygga och i den får jag med mig allt jag behöver, både för mina kortare turer och ultralopp. Innan jag upptäckte GO-DRY använde jag mig av en vanlig drybag med rulltopp eller plastpåse men en stor fördel med GO-DRY är att det är så lätt att organisera prylarna i den och lätt att komma åt det du vill ha via dragkedjorna på facken. Denna egenskap tycker jag är extra viktig under mina ultror när jag är trött och hjärnkontoret inte alltid funkar som man vill.Vad blir din nästa stora utmaning?


Just nu sitter jag och planerar inför Kullamannen 100 miles, ett lopp som är erkänt logistiskt svårt och dessutom ofta väldigt blött och kallt väder. Så att packa rätt och kunna hålla extrakläderna torra är extremt viktigt.

Detta kommer jag ha med mig i min GO-DRY under Kullamannen, allt får plats på ett praktiskt och organiserat sätt:

- Lättare dunjacka eller tröja beroende på temperatur.

- Vind- och vattentät jacka

- Pannband och vantar

- Förstahjälpen kit

- Värmefilt

- Extrabatteri till pannlampan

- Extra baslager

Har jag med mig det ovan vet jag att jag kan hålla igång riktigt länge och kan känna mig torr, varm och säker även om något oväntat händer.


Här packar Robin i sin GO-DRY - Hunter green


Vart kan man följa dina galna upptåg någonstans förutom här?


Med mitt instagramkonto @drommar_som_skaver hoppas jag kunna inspirera och motivera fler att upptäcka ultra- och äventyrslöpning, sök gärna upp mig där så kanske vi kan utbyta tips på fina turer eller kanske ta en löprunda ihop!


Det var allt för mig den här gången, nu ska jag fortsätta packa och planera inför Kullamannen!

Ta hand om er och passa på att njuta av höstens fina färger ute i naturen!

Stay happy, stay dry - GO-DRY!

Kram Robin68 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page