top of page
  • Skribentens bildRebecca Hammel

Träningsinspiratör, civilingenjör och mamma. Balans i livet - med Rebecca Hammel


Hälso- och träningsinspiratör med flera Ironman i bagaget, en superklassiker, över ett dussin genomförda maraton och annat smått och gått. Hon har en bakgrund som civilingenjör och jobbar både som storchef inom IT-branschen och som gruppträningsinstruktör på SATS.

Nuförtiden kan hon även addera småbarnsmamma till CVt.


Vill du också lära känna denna superkvinna? Läs vidare!


Hej Rebecca! Var är det som driver dig?


Det är en bra fråga men djup. Jag var tvungen att tänka en stund och jag vet fortfarande inte om mitt svar är krispigt nog MEN det enklaste svaret är att jag drivs av en kraftig inre motivation (som jag inte kan förklara var den kommer ifrån) att hela tiden jobba mot tydliga mål och se resultat. Sen är jag nog i grunden en rastlös själ och hade jag inte tränat mig igenom livets utmaningar hade jag förmodligen varit både deprimerad och utbränd vid det här laget.Vad är ditt första träningsminne?


När jag sprang minimaraton 6 år gammal. Jag sprang så fort jag kunde och ledde nog loppet minst 30 meter i alla fall.


Hur ser relation ut till träning idag?


Träningen för mig idag handlar om överlevnad och faktum är nog att det gjort det hela mitt liv utan att jag förstod det då. Träning är mitt instrument för att kunna hantera såväl framgång som motgång i livet och det har tjänat mig väl. Jag började träna prestationsbaserat sent (kanske runt 25års ålder) och gjorde det fram tills att jag fick barn sommaren 2021.


Har ditt perspektiv på träning förändrats sedan du fick barn, isåfall hur?


Absolut, jag tränar inte primärt för att prestera på lopp som jag gjorde innan. Jag har en mer avslappnad inställning, även om jag tränar mycket jämfört med många andra, och prioriterar min träning och sömn framför mycket annat. Jag har inte orken att prestationsträna just nu, jag måste gå på dagsform och känsla. Och faktum är att det känns bättre än jag kunnat ana. Sen älskar jag lopp och allt vad det innebär och jag övar på att ställa upp utan att bli besviken över att inte slå pers hela tiden. En bra grej där är att delta på lopp med upplevelse i fokus. Exempelvis att springa i en ny stad eller i bergen.
Hur ser du på balans i livet? Hur får du ihop träning, återhämtning, jobb, fritid, familj och egentid?


NYCKELN till överlevnad är att hitta en balans i det där. Jag jobbar mycket, jag har ett stort behov av egen tid, min träning är extremt viktig för mig, jag jobbar extra med min passion på SATS utanför mitt vanliga jobb och sen vill jag lägga all annan tid på min dotter och familj som jag älskar att vara med. Det blir ett ganska intensivt schema MEN det går – om man är noga med sin återhämtning och att ta sina pauser. Vilket jag faktiskt är. Jag planerar in egen tid och åker bort ibland, jag går på avslappnande yoga och gongbad på rutin och jag jobbar med det mentala genom en terapeut. Så på totalen finns en slags balans ändå. Även om jag ibland känner att jag i perioder inte är den bästa och mest sociala kompisen.
Vad är dina bästa tips till småbarnsföräldrar som inte hittar tid eller energi till att komma tillbaks till träning/fysisk aktivitet/regelbunden rörelse(-rutin)?


Alla har sin resa och sina utmaningar efter en förlossning MEN att gömma sig bakom ursäkter och dålig planering är väl det enda livsfarliga som gör att startsträckan kan bli onödigt lång. Det krävs inte mycket träning i början men planering och en sambo som ställer upp och hjälper till. Vilket alla borde göra som har en kvinna i sitt hushåll som burit och fött ett barn (fick jag det sagt också). Sen tror jag många tänker att 10 min träning hemma på mattan inte kommer ta en någonstans, men ingen kunde ha mera fel. Det kommer ta dig så mycket längre än 0 minuter. DET är ett mindset man måste ha. Man börjar om och det tar tid. Sänk kraven! Trägen vinner.
Vi är otroligt glada för att du är med oss på GO-DRY som produkttestare, ambassadör och nu också bloggare! Vad kommer du skriva om här framöver?


Jag är så glad att få vara en del av ert grymma team. Jag kommer bjuda på mitt liv, mina tankar och reflektioner kring träning, barn, motivation etc med fokus att inspirera!


Vad är det med GO-DRY som engagerar dig och vad är dina personliga tankar kring hållbarhet?


Känslan av äkthet, natur och ett hållbart tänk. Det känns rätt i tid, långsiktigt och fräscht. Jag tycker hållbarhet är viktigt och jag blir glad av dom som bidrar på riktigt till ett hållbart samhälle, som GO-DRY. Jag har barn nu, jag har någon att lämna efter den här planeten till. Då krävs det att man steppar upp, på individnivå! Ingen kan göra allt men alla kan göra något känns extremt relevant i den här stora frågan.Rebecca bär GO-DRY Bronze


För dom som vill fortsätta inspireras av dig, vart följer man dig?


Man kan följa mig på mitt instagramkonto @rebeccahammel där jag delar med mig av livet med fokus på träning och reflektioner av vardagen.

191 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page