top of page

Hållbarhet

Genom medvetna val och fokus på en hållbar produktionskedja har vi tagit fram en väska som står för den framtid vi vill leva i. Genom att använda textilsvinn från premium-varumärken minskar vi giftiga utsläpp och minimerar miljöpåverkan. 

 

Vi tror på företag som tar ett miljöansvar. Som bryr sig om att lämna så få avtryck som möjligt på den här fantastiska planeten som vi får leva på. Vi hoppas kunna inspirera andra företag att ta den längre, ibland långsammare och ofta svårare vägen istället för genvägar. Kvalitet före kvantitet.

Hållbarhet före slit och släng.

Go Dry Hållbarhet

Rekotex

Jakten på hållbart tillverkad vattentät textil såg länge ut som en återvändsgränd. Efter intervjuer med ledande svenska forskare och producenter inom området började vi ifrågasätta om det ens fanns.

 

Det var först när vi träffade Marie på Rekotex som det äntligen klickade – det går faktiskt att tillverka vattentätt mode hållbart! Det är Rekotex som förmedlar det textilsvinn som vi köper in. Det här är tyger som annars hade grävts ned eller bränts upp. Vi är övertygade om att de här redan återvunna, sedan återanvända textilierna är det mest hållbara sättet att skapa hållbart och vattentätt mode på.

 

Utöver att Marie är vår källa till textil är hon också en sann inspiration. Det är så hoppfullt att en enda eldsjäl med rätt erfarenhet och kontakter kan göra så stor skillnad för en hållbar omställning av textilindustrin.

 

Svensk mönsterform

Utan Cina Haas hade vår fantastiska väska aldrig blivit så här bra. Att hon som är en av Sveriges vassaste mönsterkonstruktörer och en sådan inspirerande entreprenör trodde på oss och vår idé var från början ofattbart.

Efter vårt andra möte med Cina satte vi oss och skålade över att den här idén kanske faktiskt på riktigt var värd att fortsätta satsa på! Hennes expertis, engagemang och input har varit ovärderlig i designprocessen. De proffsiga prototyper hon och hennes team sydde upp på deras fabrik på Kungsholmen

la grunden till produkttestning och resulterade i den snygga, smarta och rakt igenom funktionella GO-DRY vi producerar idag.

GO-DRY Bronze
Sky

We aRe SpinDye

Svensk innovation, 100% återvunnet, mindre svinn, mindre kemikalier – det är We aRe SpinDye. De tyger vi använder till väskorna har vi hittat på industrins andrahandsmarknad, men från början kommer de från smarta We aRe SpinDye. 

 

Tack vare deras cirkulära produktionsmodell och innovativa färgningsprocess kan vattenförbrukningen minskas med 75%, kemikalieförbrukningen 90% och CO2 avtrycket med 30%. 

Vi är stolta över att kunna säga att GO-DRY är gjort på We aRe SpinDyes textiler. De är inte bara bäst ur ett miljöperspektiv, utan också kvalitetsperspektiv. Så fort vi fick hem tyget blev vi förälskade i både färgerna och känslan i kvalitén.

YKK

Japansk kvalitet med lång livslängd. En av de största och äldsta producenterna av dragkedjor/blixtlås vet vad de gör. Vårt vattenresistenta blixtlås är tillverkat för att hålla vätan inne eller ute, under många långa år framöver.

GO DRY Green
bottom of page