top of page

Om oss

Medvetna val - Hållbarhet - Funktion

Produktionen är hjärtat i GO-DRY. Vi vill att varje väska ska vara ett eget litet kretslopp – som återbrukas, repareras, älskas och till sist återvinns till nya resurser.

Image by Geio Tischler

Från balinesiska berg till svenska barrskogar

När vi, familjen Bastos Nylander, drog till Bali insåg vi snabbt att blöta kläder kan förstöra både glada miner och strandväskor. Men plastpåsar kändes som en tveksam lösning på problemet. Hur kunde det inte finnas ett bättre alternativ?

Där och då föddes GO-DRY.

 

Våra krav var enkla men oväntat svåra att uppfylla: väskan behövde vara tålig, hållbar och snygg. Tre år senare hade vi äntligen hittat rätt! Vi lanserade vår första väska i två färger: Bronze inspirerad av de balinesiska bergen och Hunter inspirerad av de svenska barrskogarna. Varje väska är designad och tillverkad med kärlek och medvetna val – från början till slut. 

 

Vi hoppas att du vill hänga med på resan!

17904113609521115.jpg

Vår story

Efter en lång period på en ostimulerande arbetsplats och månaders föräldraledighet så var det som att komma till ett färgsprakande himmelrike för min trötta hjärna. Inspirationen tog aldrig slut och kreativiteten grep tag i mig på ett sätt som jag aldrig tidigare upplevt. En sak jag alltid älskat är att lösa problem, det är som att min hjärna dras till det. Vare sig jag vill eller inte.

En utmaning som vi inte kunde komma undan var att vi ständigt behövde packa upp och ner blöta, fuktiga och svettiga badkläder, handdukar och träningskläder. Dessutom hade vi barnens kladdiga kläder med överallt! En dag på en utflykt till den legendariska surfspoten Uluwatu var jag inne i en surfshop och fick syn på något som blev startskottet till det som kommit att bli GO-DRY.

En vacker liten tygpåse med blixtlås, med en plastpåse sydd som innerfoder. Det var precis något sånt som vår familj behövde men jag insåg att den inte riktigt skulle hålla måttet. Plastpåsen var alldeles för tunn och skulle inte hålla länge. Jag började googla men kunde inte hitta något som var som den bild jag fått upp i huvudet.

Där och då bestämde jag mig för att ta fram en hållbar och lokalt producerad, multifunktionell vattentät väska för att hjälpa andra att transportera blöta kläder lättare på ett snyggt och hållbart sätt! 

  - Grundare, Fanny

Produktion

Efter overkligt många timmar research, besök på stökiga balinesiska tygmarknader, kontakter med småproducenter som inte ville varken tipsa eller ge råd angående produktionskedjor så kändes det helt klart lite motigt.

Det här handlar delvis om transparens, delvis om vår stolthet i att kunna samarbeta med så här grymma företag, men mest av allt om att vi vill hylla och lyfta dessa fantastiska innovatörer och rakt igenom bad-ass människor!o

Inte fick vi svar från fabriker eller leverantörer vi hade kontaktat heller. Men vad är det man säger? Det är i motvind som draken lyfter! Vi bestämde oss för vilket företag vi ville vara och beslutade att hålla fast vid det oavsett vad.  

Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete?

Team GO-DRY 

Fanny
Grundare, GO-DRY

  • LinkedIn
Rasmus Nylander

Rasmus
Medgrundare, GO-DRY

  • LinkedIn
bottom of page